Instructiefilm maken

Uw naam *

Uw email *

Uw telefoonnummer *

Opmerkingen

* Verplichte velden

ONTHOUD INSTRUCTIES BETER MET EEN INSTRUCTIEFILM

Medewerkers of klanten instrueren is niet altijd even makkelijk. Want hoe zorgt u ervoor dat gebruikers uw instructies onthouden na deze slechts één keer gezien of gehoord te hebben? Wij hebben alle relevante kennis en ervaring om te garanderen dat uw instructies luid en duidelijk worden overgebracht op de doelgroep.

WAAROM EEN INSTRUCTIEFILM MAKEN?

  • Instructiefilms begeleiden de doelgroep stap voor stap
    Al van kinds af aan leren wij door te imiteren. Anders gezegd: de meest simpele tot de meest complexe handelingen hebben wij geleerd door te zien hoe anderen het deden. Dit principe verklaart ook waarom instructiefilms zo effectief zijn: gebruikers zien hoe anderen een handeling doen, waardoor zij beter in staat zijn om dit te imiteren. Wij begeleiden uw doelgroep stap voor stap tijdens het instrueren, zodat de effectiviteit van uw instructievideo optimaal wordt benut.
  • Instructiefilms instrueren de doelgroep op een entertainende wijze
    Grote kans dat u er ooit zelf een slachtoffer van bent geweest: enorme boekwerken met instructies waarvan u weet dat u nog niet eens de helft gaat lezen – laat staan onthouden. Geschreven gebruiksaanwijzingen zijn hopeloos ouderwets en bovendien niet bevorderend voor de klantervaring. Gelukkig bestaat er nu een slimmere - en bovendien veel leukere - manier om gebruikers te instrueren: namelijk door een instructiefilm te maken. Deze video’s zijn aantrekkelijker en bovendien effectiever dan de geschreven variant: door de visuele elementen worden de handelingen namelijk veel beter onthouden
  • Instructiefilms zijn persoonlijk
    Een instructiefilm maken bevordert de communicatie met uw doelgroep omdat het een stuk persoonlijker is dan een lap tekst. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om als eigenaar of manager zelf de instructies te geven in de video, of u kunt dit door een ander persoon met een betrouwbaar imago laten doen. Dit wekt vertrouwen bij zowel medewerker als klant, en dat maakt dat zij de instructies beter zullen onthouden en toepassen.

Ook een instructiefilm maken? Neem contact met ons op via het contactformulier.

EEN GREEP UIT ONS PORTFOLIO