Onthoud instructies beter met een instructiefilm

Medewerkers of klanten instrueren is niet altijd even makkelijk. Want hoe zorg je ervoor dat gebruikers jouw instructies onthouden na deze slechts één keer gezien of gehoord te hebben? We hebben een ervaren filmteam dat weet hoe je instructies in beeld moet brengen en wat duidelijk is voor de kijker. We helpen je graag mee met een instructiefilm maken!

Ook een instructiefilm maken?

Laat het ons weten! Vraag vrijblijvend informatie aan en zet de eerste stap naar een duidelijke instructiefilm.

Jorn Grisel

Oprichter & filmmaker

Een hardwerkende ondernemer met hart voor de zaak en de projecten waar hij aan werkt. Met volle overgave verdiept hij zich in de bedrijven waarmee hij samenwerkt om zo bij elk project tot het beste eindresultaat te komen.

Mail Bel LinkedIn

Stel je vraag aan Jorn
Zit je met een vraag? Of heb je behoefte aan advies? Wij helpen je graag verder.

Onze klanten over Your Productions

Één belletje is vaak al genoeg voor de inspiratie tot een mooi concept.” aldus Ruud Fraser (N.E.C. Nijmegen). We hebben hem en onze andere klanten gevraagd om te vertellen hoe ze de samenwerking ervaren. Lees hieronder meer.

‘Of het nu om een aftermovie van een evenement gaat, of een animatie voor een complex onderwerp, dit bedrijf weet waar ze mee bezig zijn. Nu al meerdere samenwerkingen met Your Productions mogen doen, en wij zijn hier zeer tevreden over. Zeker een aanrader.’

Sebastiaan Brouwer
Marketing Manager - STULZ

‘Herbalife Nutrition heeft als purpose – Making the world Healthier, dit zie je terug in alles wat we doen. De vakkundige mannen van Your Productions denken conceptmatig mee en brengen de purpose altijd op de juiste manier in beeld!

Brian van Dortmont
Sports Sponsorships & Marketing coördinator - Herbalife

‘Samen afzien met een glimlach, maar met ieder een eigen verhaal. Bij Strong Viking draait alles om de beleving van onze deelnemers en de emotie tijdens de evenementen. De kunst is om al deze momenten op de juiste manier vast te leggen en te verwerken tot een compleet verhaal.

Bas Klunder
Creative Marketing Manager - Strong Viking

‘Bij de evenementen van Le Champion draait het om het enthousiasmeren van zoveel mogelijk mensen voor de sport. De beleving van een hardloopwedstrijd staat dan ook in het teken van de sporter, maar ook de toeschouwers en supporters langs de kant.

Leonie van der Meer
Marketing & Communicatie Manager - Le Champion

Flexibiliteit, enthousiasme en professionaliteit. Deze drie woorden omschrijven onze jarenlange samenwerking met Your Productions. Van seizoenkaartcampagne tot spelerspresentatie en van informatieve video’s tot feelgood video’s.

Ruud Fraser
Marketing, Communicatie en Merchandise - N.E.C. Nijmegen

We werken graag samen met Your Productions. Het zijn professionals maar daarnaast ook zeer aardige mensen, denken goed mee in het proces. Zij hebben onze bedrijfsfilm gerealiseerd en het eindresultaat mag er zijn. Videoproducties van hoge kwaliteit!

Juncker Bike Parts
Marketing afdeling -

‘Your Productions heeft de mooie promo van onze school, het ds. Pierson College, gemaakt samen met de 30 sec. filmpjes die momenteel in onze virtuele tour te zien zijn.

Yolande Stupers
Communicatiemedewerker - ds. Pierson College

Waarom een instructiefilm maken?

“Eén keer opnemen en je hoeft het niet meer uit te leggen”

Instructiefilms begeleiden de doelgroep stap voor stap

Al van kinds af aan leren wij door te imiteren. Anders gezegd: de meest simpele tot de meest complexe handelingen hebben wij geleerd door te zien hoe anderen het deden. Dit principe verklaart ook waarom instructiefilms zo effectief zijn: gebruikers zien hoe anderen een handeling doen, waardoor zij beter in staat zijn om dit te imiteren. Wij begeleiden je doelgroep stap voor stap tijdens het instrueren, zodat de effectiviteit van jouw instructievideo optimaal wordt benut.

Instructiefilms zijn persoonlijk

Een instructiefilm maken bevordert de communicatie met jouw doelgroep omdat het een stuk persoonlijker is dan een lap tekst. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om als eigenaar of manager zelf de instructies te geven in de video, of je kunt dit door een ander persoon met een betrouwbaar imago laten doen. Dit wekt vertrouwen bij zowel medewerker als klant, en dat maakt dat zij de instructies beter zullen onthouden en toepassen.

Instructiefilms als toevoeging of vervanging van boekwerk

Grote kans dat je er ooit zelf een slachtoffer van bent geweest: enorme boekwerken met instructies waarvan je weet dat je nog niet eens de helft gaat lezen – laat staan onthouden. Geschreven gebruiksaanwijzingen zijn hopeloos ouderwets en bovendien niet bevorderend voor de klantervaring. Gelukkig bestaat er nu een slimmere – en bovendien veel leukere – manier om gebruikers te instrueren: namelijk door een instructiefilm te maken. Deze video’s zijn aantrekkelijker en bovendien effectiever dan de geschreven variant: door de visuele elementen worden de handelingen namelijk veel beter onthouden.

Enorme tijdsbesparing

Het zal je vast bekend voorkomen “hoe moet dit..” “hoe moet dat..”. Deze vragen kan je voor een groot deel voorkomen door een instructiefilm te laten maken. Met een instructiefilm hoef je slechts één keer tijd te steken in de opnames van de film. Hierna kan je voortaan de instructiefilm meesturen bij klanten die willen weten hoe iets werkt, daarnaast is bewezen dat klanten sneller dingen opnemen wanneer het visueel wordt voorgedaan. Hierdoor zal dit voor zowel jou als voor je klant een enorme tijdsbesparing opleveren.

Jouw uitleg in een instructiefilm
1. Instructies
Wat is je huidige stappenplan in de instructies.
2.Conceptontwikkeling
Er wordt gekeken naar hoe de instructies kunnen worden gevisualiseerd.
3.Productie
Ons filmteam komt op locatie filmen. Achteraf wordt de film gemonteerd.
4.Feedback
Na oplevering van het eerste concept van de film kan je feedback leveren op de film. Je krijgt bij ons onbeperkt feedback rondes.