Documentaire laten maken

Wil je een documentaire laten maken?

Documentaire maken

Een documentaire leent zich uitstekend voor het vertellen van unieke verhalen. Omdat een documentaire niet gebonden is aan een tijdslimiet biedt dit de kans om kijkers écht kennis te laten maken met jouw product, bedrijf of merk. Het voornaamste doel van een documentaire is om de kijkers emotioneel aan je te binden, het persoonlijk te maken. Daarbij is het commerciële oogmerk minder van belang.

Wij maken graag jouw documentaire

Door middel van sterke storytelling, diepte interviews en pakkende shots leggen wij jouw documentaire vast. Dat kan in de vorm van een mini-docu zijn, maar kan ook bestaan uit meerdere losse afleveringen of een lange documentaire van anderhalf uur.

Wij werken samen met een team van documentaire storytellers bestaande uit journalisten, scenaristen en documentaire regisseurs uit ons eigen netwerk om de inhoud te bepalen. De journalistieke waarde is leidend en daarmee vaak belangrijker dan het commerciële doel.

Wij maken producties op maat. Of het nu gaat om een compleet uitgewerkt merk, of een nieuw concept: Wij maken graag jouw documentaire.

Ook een documentaire laten maken?

Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en zet de eerste stap naar het maken van een documentaire.

Offerte aanvragen?
Vertel ons wat meer over je bedrijf en je wensen, dan komen we met een passende offerte bij je terug.
Vul hieronder je gegevens in

Waarom een documentaire laten maken?

“Kijkers emotioneel aan je binden door middel van treffende film”

Journalistieke waarde

Bij het maken van een documentaire is het commerciële oogmerk niet altijd van belang. Het gaat er juist om kijkers emotioneel aan je te binden, te laten zien wie je écht bent. Een documentaire biedt een unieke kans om uitgebreid je verhaal te vertellen zonder dat je aan een tijdslimiet vastzit.

Om dit verhaal sterk en op juiste wijze te kunnen vertellen werken wij samen met een team van documentaire storytellers bestaande uit journalisten, scenaristen en documentaire regisseurs uit ons eigen netwerk. Zo werken we samen naar een journalistieke productie met een sterk en pakkend verhaal.

Stijlvol en eigenzinnig

Het is steeds minder belangrijk om de ‘wat’ te communiceren. De ‘waarom’ van een documentaire met een sterk verhaal is leidend. Je doelgroep bereiken door in te spelen op emoties als humor, motivatie of juist verdriet. Wij helpen jou om dit unieke verhaal vast te leggen in een documentaire.

Stapsgewijs naar een documentaire
1. Het verhaal
In deze stap schrijven we jouw verhaal uit. Wij werken hierbij samen met scenaristen. De journalistieke waarde is hierbij leidend en daarmee belangrijker dan het commerciële doel.
2. Pre-Productie
In deze stap werken wij het productieplan uit, het draaiboek waarbij het gehele productieproces tot in detail wordt beschreven. Denk hierbij aan zaken als tijden, locaties, scripts en storyboards.
3. Productie
In deze stap gaan we daadwerkelijk de documentaire vastleggen. Op de draaidagen zijn wij met onze filmcrew op locatie aanwezig.
4. Post-productie
In deze stap komt alles samen. Onze editor gaat aan de slag met de montage van alle footage. Onze colorist buigt zich over de colorgrading, en onze sounddesigner voorziet de beelden van passend sound en muziek.
Wij maakten o.a. ook films voor