Strong Viking

Strong Viking is een obstacle run welke georganiseerd wordt in Nederland, België en Duitsland. Strong Viking is al jaren op rij verkozen tot Beste Obstacle Run van Nederland. Strong Viking is volledig gebaseerd op de geschiedenis van de Vikingen. Er is een Water, Hills, Mud, Brother en een Family edition. Sinds de start van het event produceren wij de aftermovies in Nederland en België. Daarnaast maken we alle promotiefilms rondom Strong Viking, denk hierbij aan productvideo’s zoals medailles en merchandise.

De uitdaging

De intensiteit van de deelnemers en de obstakels op een juiste manier in beeld brengen.
De uitdaging bij Strong Viking is om de intensiteit van de deelnemers in beeld te brengen tijdens het doen van obstakels. Een aftermovie moet de waarden uitstralen waar Strong Viking voor staat: tough, adventurous, strong, brothers. Key factoren van een aftermovie van Strong Viking zijn heftigheid, intensiteit, emoties en obstakels, maar wel met een glimlach!

De oplossing

Emoties van de deelnemers en intense obstakels.
Een strakke planning is zeer belangrijk bij een snel evenement als Strong Viking. Op elk moment van het evenement moet je weten waar de deelnemers zijn. Zo kan je alle belangrijke obstakels op de juiste momenten in beeld brengen. Door onszelf zowat tussen de deelnemers te bevinden kunnen we de intense beelden maken die we willen. In de modder liggen en in het water staan zijn daarin geen uitzonderingen. Alles voor het shot!

Samenwerking

Sinds de start van Strong Viking in 2013 maken we alle films rondom de verschillende edities. Samen met het marketing team kijken we hoe we verschillende korte aftermovies (recaps) kunnen maken die volledig aansluiten bij de verschillende type deelnemers van de obstacle runs.

Samen afzien met een glimlach, maar met ieder een eigen verhaal. Bij Strong Viking draait alles om de beleving van onze deelnemers en de emotie tijdens de evenementen. De kunst is om al deze momenten op de juiste manier vast te leggen en te verwerken tot een compleet verhaal. De mannen van Your Productions kunnen als géén ander deze verhalen vertalen naar kéér op kéér een vette productie. Of het nou gaat om een event aftermovie of een brand movie, het klopt met wie wij zijn en wat we willen vertellen. De flexibiliteit, inlevingsvermogen en de camera- en edit skills zijn voor ons de juiste ingrediënten voor deze succesvolle 9-jarige(!) samenwerking.
Bas Klunder Creative Marketing Manager - Strong Viking
Strong Viking

Werkzaamheden

Planning

Een strakke planning is belangrijk. Strong Viking wil namelijk voor ieder type deelnemer (7 km, 13 km en 19 km) een aparte aftermovie. We kijken samen met de klant naar welke obstakels er in beeld worden gebracht en vooral wanneer. Timing is key!

Opnames

Met drie ervaren Strong Viking filmers brengen we alle obstakels in beeld. Dit doen we volgens een strakke planning met verschillende camera’s en lenzen. Dat éne shot in de modder? Geen probleem, ook wij trotseren de obstakels voor het perfecte plaatje.

Montage

We leveren iedere Strong Viking editie een same-day recap op, vanuit het Strong Viking terrein! Ook in de week na het event produceren we voor iedere categorie loper (7 km, 13 km en 19 km) een aparte recap op die vervolgens wordt ingezet om de specifieke doelgroep te bereiken. Zo schieten we tijdens één event meerdere films voor onze klant.

Strong Viking

NEEM CONTACT OP MET

Richard Derks

Hij denkt graag mee over hoe een film voor jouw bedrijf of evenement een succes kan worden.