Le Champion

Le Champion is een van de grootste sportverenigingen van Nederland. Jaarlijks doen er zo’n 200.000 mensen mee met de sportevenementen die ze organiseren. Le Champion organiseert evenementen voor hardlopers, fietsers en wandelaars. Your Productions maakt in opdracht van Le Champion de aftermovies van de Agu Egmond Pier Egmond, Egmond Halve Marathon, Dam tot Damloop (alle events), Amsterdam Marathon (alle events) en de Bauke Mollema Tocht, daarnaast maken we ook nog andere promotiefilms omtrent de evenementen.

De uitdaging

Het karakter en de unieke momenten van elk evenement in beeld brengen.

Elk evenement heeft zijn eigen charme unieke karakteristieken. De uitdaging is om op het juiste moment op de juiste plekken te zijn, de karakteristieken van elk evenement in beeld zien te brengen, de emoties van de deelnemers te laten zien en een geheel te vormen van de aftermovie die naadloos aansluit op hoe de deelnemers het hebben ervaren. Het totaalplaatje moet een herbeleving zijn van het evenement.

De oplossing

Timing, planning, emoties en de juiste shots op de juiste momenten nemen.
Vooraf wordt gekeken naar een uniek verhaal, een unieke beleving en de unieke elementen van het evenement. We brengen dit in kaart en maken hiervan een planning om alles in beeld te brengen. Timing is key bij deze grote evenementen, alles draait om een goede planning. Het verhaal van de film, de karakteristieken van het evenement en de emoties van de deelnemers zullen leiden tot een herbeleving van het evenement.

Samenwerking

Samen met de medewerkers van Le Champion kijken we naar de unieke locaties per evenement en de doorkomsttijden van de deelnemers. Op basis hiervan maken we een planning waarin we de cameramensen verdelen over de route. Per motor, quad, auto en/of fiets worden alle locaties in beeld gebracht. We zorgen er altijd voor dat elke finish er weer op tijd op staat.

Bij de evenementen van Le Champion draait het om het enthousiasmeren van zoveel mogelijk mensen voor de sport. De beleving van een hardloopwedstrijd staat dan ook in het teken van de sporter, maar ook de toeschouwers en supporters langs de kant. Dit alles weet Your Productions als geen ander prachtig in beeld te brengen, met een scherp oog voor detail. Het team is bovendien prettig om mee samen te werken. De jongens zijn professioneel, flexibel en kunnen altijd snel kwaliteit leveren.
Leonie van der Meer Marketing & Communicatie Manager - Stichting Sportevenementen Le Champion
Le Champion

Werkzaamheden

Planning

Per evenement maken we een strakke planning waarin alle aspecten van het evenement in beeld kunnen worden gebracht. Timing is key!

Opnames

Met een team van (veelal) drie personen kunnen we een evenement van top tot teen op beeld brengen.

Montage

Elk evenement heeft een andere feeling. Daarom heeft ook elke film een ander soort montage. Een montage die past bij het karakter van het evenement.

Le Champion

NEEM CONTACT OP MET

Richard Derks

Hij denkt graag mee over hoe een film voor jouw bedrijf of evenement een succes kan worden.