Blog

Waarom je video moet gebruiken in je e-mailmarketing

Your Productions - 04 juli 2023

Stel je voor, je hebt een webshop in honden- en kattenvoer. Een klant kijkt wat rond, klikt het hondenvoer aan wat hij of zij nodig heeft en drukt op de knop ‘aan winkelmandje toevoegen’. Op het moment van betaling wordt er gebeld, de betaling wordt niet afgerond. Na het telefoontje is de persoon in kwestie met honderdduizend andere dingen bezig en vergeet om de bestelling af te ronden. Een uur verstrijkt en dan ineens ‘ping’ een e-mail. “Ben je iets vergeten?” staat er in het onderwerp. “O ja, ik was hondenvoer aan het bestellen!” De betaling wordt gedaan en het voer is besteld. Heeft die ene e-mail toch weer mooi voor conversie gezorgd.

Of je organiseert een evenement en de kaarten zijn bijna uitverkocht. Je stuurt een mail naar de mensen die al eens eerder interesse hebben getoond, want jij weet: deze mensen willen hoogstwaarschijnlijk een kaartje. ‘Hurry, 89% uitverkocht!’ staat er in de titel. En ja hoor, de tickets vliegen de deur uit.

Dit zijn twee voorbeelden om te laten zien wat e-mailmarketing voor jouw bedrijf kan betekenen. En zo zijn er nog veel meer momenten binnen een klantreis waarin e-mailmarketing voor meer conversie kan zorgen. Maar wat nou als we je zeggen dat, door op een slimme manier video’s aan je e-mails toe te voegen, je de performance een nog grotere boost kunt geven. Is dat dan de overweging waard?

Video e-mailmarketing: wat is dat eigenlijk?

De term zegt het eigenlijk al: video e-mailmarketing is niets meer en niets minder dan het toevoegen van video aan je e-mailmarketing. Door video toe te voegen aan je e-mails verhoog je de open-rates, de click-through-rates en de kans op conversie, terwijl je het aantal uitschrijvingen juist verlaagd. Daar is een logische verklaring voor; uit onderzoek blijkt namelijk dat we content in de vorm van video interessanter vinden dan tekst en een stil beeld. Natuurlijk moet de video wel van meerwaarde zijn op de boodschap die je wilt overbrengen. Maak daarom alleen gebruik van video als het van toegevoegde waarde is.

video-emailmarketingStarten met video e-mailmarketing

Hebben we je kunnen overtuigen? Super! Dan gaan we aan de slag met deze drie stappen:

Stap 1: Bepaal de strategie

Wees gerust, dat hoeft echt geen 20 pagina’s tellend opstel te worden. Zet kort voor jezelf op papier wat het doel is van de e-mail en waar de video aan moet bijdragen. Bepaal de doelgroep die aangesproken moet worden en welke resultaten je met de e-mail wil behalen om het als succes te bestempelen. Dit biedt een sterke basis om een eventuele vervolgcampagne op te zetten.

Stap 2: een video maken

De onmisbare stap in je video e-mailmarketing: het maken of laten maken van een passende video. Omdat je een sterke strategie hebt opgezet, weet jij wat het doel is van de video. Wil je klanten binden door het laten zien van een bedrijfsvideo? Of wil je een evenement promoten door middel van een gave aftermovie? Er is heel veel mogelijk. Zorg er in ieder geval voor dat de video niet te lang is en professioneel in elkaar zit.

Stap 3: je video toevoegen aan de e-mail

Je video is klaar om toegevoegd te worden aan je e-mail. Het direct plaatsen van een video in een e-mail is niet verstandig. Het bestand is namelijk zo enorm groot, dat de e-mail niet verzonden kan worden of het misschien wel als spam bestempeld. Daarom raden we aan om je video eerst op YouTube of Vimeo te zetten. Wanneer je in je e-mailprogramma de optie ‘video’ toegevoegd aan je e-mail, kun je een link plaatsen. In de e-mail wordt dan een klikbare thumbnail gezet. Zodra de ontvanger hier op klikt, wordt hij of zij direct naar de video doorgestuurd. Super handig dus!

Voorbeelden van video’s in je e-mailmarketing

We hebben je verteld hoe je in drie stappen aan de slag kunt gaan met video e-mailmarketing, maar wellicht heb je nog wat inspiratie nodig voor het type video dat je kunt inzetten. Daarom hebben we drie voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Herbeleef een evenement met een aftermovie

Leg iets uit door middel van een animatievideo

Zet een product in de schijnwerpers met een productvideo

Aan de slag met video e-mailmarketing

Je weet nu wat video e-mailmarketing jou kan opleveren. Heb je hulp nodig bij het bedenken en maken van professionele video’s? Wij helpen je graag op weg. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op door hier te klikken.

Richard Derks

Oprichter & filmmaker

Van jongs af aan was er al een grote interesse en passie voor film. Door de jaren heen heeft hij dit verder kunnen ontwikkelen. Met een creatieve kijk op elke situatie zorgt hij voor krachtige beelden in de films die we maken.

Mail Bel LinkedIn