Blog

Video’s plaatsen op je website: hier moet je op letten

Your Productions - 25 april 2023

We krijgen dagelijks te maken met videocontent. Bewust en onbewust nemen we al deze bewegende beelden in ons op. Denk aan een nieuwsartikel dat je leest, maar tussen de alinea’s door onderbroken wordt door een video-advertentie. Of wanneer je aan het tanken bent bij Shell, en je oog op het nieuwe ledscherm aan de pomp valt. Zelfs wanneer je rustig je rondje in de sportschool maakt kom je videocontent tegen. De reden? Videomarketing is de meest effectieve manier om klanten aan je te binden. Video blijft namelijk langer in ons hoofd hangen, en daar willen bedrijven natuurlijk graag gebruik van maken.

video plaatsen op je websiteWaarom een video op je website?

Videocontent is dus overal. We hoeven je dan ook niet uit te leggen dat het plaatsen van een video op je website een onmisbaar onderdeel is. Binnen no-time vertel jij op een aantrekkelijke manier waar jij als organisatie voor staat en wat jou onderscheidt van andere spelers in de markt. Daarnaast geven de gezichten en menselijke emoties in een video de bezoeker net dat beetje extra vertrouwen. Iets wat bij tekst ontbreekt.

Zo pas je video op je website toe

Wanneer een bezoeker op je website komt, zijn de eerste paar seconden cruciaal. Voldoe je niet gelijk aan de informatiebehoeften, dan is de kans groot dat je website wordt ingeruild voor die van de concurrent. Hoe voorkom je dit? Door een video te plaatsen in de banner van je website. Door de video achtergrond geef je de bezoeker direct een sfeerimpressie en houd je zijn aandacht langer vast. Spreekt de video aan, dan zal hij sneller de rest van de informatie op je website bekijken.

Natuurlijk zijn er meer plekken op je website waar video goed tot zijn recht komt. Denk aan een bedrijfsfilm op je over ons-pagina, of het plaatsen van een wervingsvideo bij je vacatures. Ook productvideo’s kunnen ervoor zorgen dat de bezoeker de producten sneller aan het winkelmandje toevoegt. Kortom: voor elke webpagina is er passende videocontent.

Do’s en dont’s: hier moet je op letten

We hebben je een goed beeld proberen te geven van wat videocontent voor jouw website kan betekenen. Toch kunnen video’s ook een negatief effect hebben op je website. Plaats je bijvoorbeeld veel grote videobestanden op je website, dan wordt de laadtijd enorm traag. Een echte conversiekiller. Dit is echter eenvoudig op te lossen. Vraag altijd aan je videopartner om tips! Zo kun je zonder problemen mooie videocontent op je website laten zien. We zetten een aantal video do’s en dont’s voor je op een rijtje.

Videocontent: de do’s

 

  • Houd je video’s kort en bondig

Wij mensen hebben door de vele prikkels die we dagelijks moeten verwerken, een korte aandachtsboog. Probeer je boodschap daarom in 1 à 2 minuten over te brengen. Zo weet je zeker dat de bezoeker alle belangrijke informatie goed ontvangt.

  • Zorg voor een video van hoge kwaliteit

Het is zonde als de uitstraling van je website wordt afgedaan door een matige video. Werk daarom samen met een professioneel videoproductiebedrijf. Zij maken voor jou de perfecte vertaalslag van verhaal naar beeld. En dat in de allerhoogste kwaliteit.

  • Een video op je website plaatsen via YouTube of Vimeo

Door via YouTube of Vimeo een video op je website te laden, hoef je het zware videobestand niet direct op je website te plaatsen. Dit scheelt jou extra kosten in je hostingpakket en voor je bezoekers een lange wachttijd tijdens het laden van je website. Mobiele gebruikers zullen je ook erg dankbaar zijn!

Videocontent: de dont’s

 

  • Te grote videobestanden

Videobestanden zijn meestal groot en beïnvloeden daarom de laadtijd van je website. Een laadtijd van een paar seconden kan er al voor zorgen dat de bezoeker teruggaat naar de zoekresultaten in Google en een andere website aanklikt. Dit wil je voorkomen. Dit is op te lossen door ofwel je video’s in te laden via een videodienst zoals YouTube of Vimeo. Of slechts een klein videobestand up te loaden die niet groter is dan een paar MB. Dit kan je bij je videopartner aanvragen.

  • Automatisch afspelen, doe het niet

Misschien heb je het zelf wel eens ervaren: je komt op een website en er begint ineens geluid af te spelen. Je schrikt en kan zo snel niet vinden waar het vandaan komt. Het uitzetten van het geluid duurt daardoor even. Niet fijn. Zorg er daarom voor dat video’s niet direct afspelen. Wil je dit wel, zorg dan dat het volume uitstaat. Dit
voorkomt onnodige verwarring bij je bezoekers.

  • Video’s zonder toegevoegde waarde plaatsen

Het is misschien een open deur, maar kijk altijd goed naar de toegevoegde waarde van de video. Voegt het niet direct iets toe aan de pagina? Gebruik de video dan niet. In dat geval belemmert het alleen maar de gebruikerservaring.

video op website plaatsen

Ontdek wat goede videocontent voor jouw website kan betekenen

Bij Your Productions gaan we graag aan de slag om jouw verhaal om te zetten naar sprekende video’s. Geschikt voor op je website, maar uiteraard ook voor alle andere doeleinden. Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Richard Derks

Oprichter & filmmaker

Van jongs af aan was er al een grote interesse en passie voor film. Door de jaren heen heeft hij dit verder kunnen ontwikkelen. Met een creatieve kijk op elke situatie zorgt hij voor krachtige beelden in de films die we maken.

Mail Bel LinkedIn