Blog

Hoe je met een bedrijfsvideo je conversie kunt verhogen

Your-Productions-inloggen - 11 april 2023

In een wereld waar we overladen worden met informatie en prikkels, kan het best lastig zijn om op te vallen bij je potentiële klanten. De zoektocht naar nieuwe manieren om de aandacht te trekken voelt soms eindeloos. Social media, e-mailmarketing, abri campagnes of een advertentie in de (digitale) krant, waarschijnlijk zijn ze bijna allemaal de revue een keer gepasseerd.

Wist je dat een van de krachtigste manieren om iemand te bereiken video is? Video is een zeer effectieve manier om de aandacht van de kijker vast te houden en hen te overtuigen om actie te ondernemen. En die actie, die conversie, dat is precies wat je wil. In deze blog duiken we dieper in op de kracht van video en welke invloed een bedrijfsvideo heeft op het verhogen van je conversie.

Bedrijfsfilmblog 3

Wat is een bedrijfsvideo eigenlijk?

Met een bedrijfsvideo geef je op een sprekende en doeltreffende manier een gezicht aan het verhaal en de waarden van je bedrijf. Je informeert, inspireert en overtuigt de kijker en bouwt bewust of onbewust een band op.

Er zijn een aantal voordelen die het maken van een bedrijfsvideo met zich meebrengt:

  • Video verhoogt de betrokkenheid

Mensen zijn visueel ingesteld. Wanneer ze de keuze hebben tussen het lezen van een hoop tekst of het bekijken van een korte video om te weten te komen wie het bedrijf is, dan zal de meerderheid voor het tweede kiezen. Deze video zorgt er ook voor dat de bezoeker langer op je website blijft en daardoor meer te weten komt over je producten of diensten. Hierdoor zijn ze eerder geneigd om van potentiële klant naar klant te gaan.

  • Video laat het karakter van je bedrijf zien

Mensen doen graag zaken met mensen. Door middel van een bedrijfsvideo laat je de persoonlijkheid en het karakter van je bedrijf zien. Dit zorgt voor binding met een potentiële klant en vergroot de kans dat hij of zij voor jou kiest.

  • Video is makkelijk deelbaar

Een bedrijfsvideo is niet alleen in te zetten op je website. Je kunt de video eenvoudig delen op social media, waardoor je een grote doelgroep bereikt. Staat er een beurs op de planning? Ook daar trek je met de video de aandacht van bezoekers.

Nog niet overtuigd van de kracht van een bedrijfsvideo? Ervaar het zelf door op de play button te klikken.

Van video naar conversie

Eigenlijk hebben we al een beetje verklapt hoe video bedraagt aan het verbeteren van je conversie. Video’s zijn aantrekkelijker en worden over het algemeen beter ontvangen dat tekst. Pak je het maken van de video’s goed aan, dan kan dit je conversie een flinke boost geven. Hoe doe je dat? Door hier bij het maken van de video rekening mee te houden:

  • Focus

Probeer niet al je USP’s of boodschappen in één video te proppen. Door te veel te willen vertellen creëer je verwarring bij de kijker, en dat wil je niet. Bedenk daarom goed wat het doel van de video is. Wil je dat het product op je landingspagina beter verkocht wordt? Kies dan voor een video die specifiek over de voordelen van dit product gaat en laat het algemene bedrijfsverhaal achterwege.

  • Kort maar krachtig

Als je een video in wil zetten om conversie te verhogen, dan is het raadzaam ‘m niet te lang te maken. Waarom? Omdat je wil dat mensen snel overgaan tot actie en je hun aandacht de hele video wil vasthouden. De perfecte duur is afhankelijk van het doel. Een video waarin je het imago van je bedrijf goed naar voren wil laten komen, kan wat langer zijn dan een specifieke productvideo.

  • Communiceer de volgende stap

Oké, een potentiële klant heeft je video bekeken. Wat nu? Het doel van je video is actie ondernemen, want dat is conversie. Zorg daarom dat je in je video stuurt naar de volgende stap. Laat aan het einde van de video je contactgegevens zien of plaats een button met een link naar je website. Zo weet de kijker precies waar hij moet zijn voor meer informatie of waar hij het product kan kopen.

Bedrijfsfilmblog 2

Aan de slag met video

We kunnen je nog veel meer vertellen over de kracht van video en wat het kan betekenen voor jouw bedrijf. Maar dat doen we liever onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Want eerlijk, na het bekijken van de bedrijfsvideo van Coffee@Work kan ik nergens anders meer aan denken. Wil jij ook een bedrijfsvideo laten maken? Neem contact met ons op, dan zien we elkaar snel.

Richard Derks

Oprichter & filmmaker

Van jongs af aan was er al een grote interesse en passie voor film. Door de jaren heen heeft hij dit verder kunnen ontwikkelen. Met een creatieve kijk op elke situatie zorgt hij voor krachtige beelden in de films die we maken.

Mail Bel LinkedIn