Blog

Recruitment video voorbeelden: Welke past bij jouw bedrijf?

Your Productions - 08 maart 2024

In de krappe arbeidsmarkt van vandaag is het vinden en aantrekken van topkandidaten meer dan alleen een uitdaging – het is een kunst. Een van de meest effectieve manieren om deze kunst te beoefenen, is door het gebruik van recruitmentvideo’s. Deze dynamische tool kan niet alleen jouw bedrijf onderscheiden van de rest, maar ook de juiste talenten direct aanspreken. In deze blog duiken we in de diverse vormen van recruitmentvideo’s inclusief voorbeelden die je kunt inzetten om jouw team te versterken.

Recruitment video voorbeeld #1: Bedrijfscultuurvideo’s

Een bedrijfscultuurvideo geeft een blik achter de schermen en toont wat jouw organisatie uniek maakt. In dit recruitment video voorbeeld gaat het hierbij niet alleen om de werkplek, maar ook om de mensen, de dagelijkse routines, bedrijfswaarden, en de algehele sfeer. Deze video’s helpen potentiële kandidaten zichzelf te visualiseren binnen jouw team en stimuleren hen om te solliciteren als ze zich aangetrokken voelen tot jouw bedrijfscultuur.

Recruitment video voorbeeld #2: Dag-in-het-Leven video’s

Geef kandidaten een voorproefje van hoe een typische dag eruitziet voor iemand in de rol waarvoor ze mogelijk solliciteren. Deze video’s zijn bijzonder effectief voor functies met unieke of moeilijk te beschrijven verantwoordelijkheden, omdat ze de dagelijkse taken en de werkomgeving in beeld brengen.

Recruitment video voorbeeld #3: Testimonialvideo’s van werknemers

Niets spreekt luider dan de stem van jouw huidige werknemers. Testimonialvideo’s van werknemers zijn krachtige tools om de ervaringen en verhalen van jouw teamleden te delen. Door echte mensen over echte ervaringen te laten praten, bouw je vertrouwen en authenticiteit op bij potentiële kandidaten.

Recruitment video voorbeeld #4: Aftermovies en Achter-de-schermen video’s

Heeft jouw bedrijf regelmatig open dagen of netwerkborrels? Een video die deze evenementen vastlegt, biedt niet alleen een inkijkje in jouw bedrijfscultuur maar toont ook jouw inzet voor het opbouwen van relaties en gemeenschappen.

Recruitment video voorbeeld #5: Waarde- en missievideo’s

Voor veel professionals is de missie en visie van een bedrijf net zo belangrijk als de functie zelf. In dit recruitment video voorbeeld worden de kernwaarden, missie en visie van jouw bedrijf belicht en deze video’s kunnen kandidaten aantrekken die dezelfde waarden delen en gepassioneerd zijn over wat je doet.

Recruitment video voorbeeld #6: Positie-specifieke rekruteringsvideo’s

Voor bepaalde sleutelposities of moeilijk te vervullen rollen kan een specifieke recruitmentvideo die gericht is op die ene functie, het verschil maken. Deze video’s gaan dieper in op de rol, de verwachtingen, en de impact die deze heeft binnen het bedrijf, waardoor ze de ideale kandidaten kunnen aantrekken.

Conclusie

Je hebt nu verschillende recruitment voorbeelden gezien. Recruitmentvideo’s zijn een essentiële tool in de moderne talentwerving. Ze bieden een dynamische manier om jouw bedrijf te presenteren, jouw team te laten zien, en direct te communiceren met potentiële kandidaten.

Bij Your Productions helpen we je graag met het creëren van op maat gemaakte recruitmentvideo’s die jouw unieke bedrijfscultuur en waarden weerspiegelen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we samen het perfecte team kunnen bouwen voor jouw organisatie.

Richard Derks

Oprichter & filmmaker

Van jongs af aan was er al een grote interesse en passie voor film. Door de jaren heen heeft hij dit verder kunnen ontwikkelen. Met een creatieve kijk op elke situatie zorgt hij voor krachtige beelden in de films die we maken.

Mail Bel LinkedIn

Meer weten over employer branding video's?
Richard Derks helpt je graag!
Richard Derks
Videospecialist