Blog

Bedrijfsfilm voorbeelden: Welke past bij jouw bedrijf?

Your Productions - 02 augustus 2023

Je wilt een bedrijfsfilm laten maken! Dat klinkt als een geweldig plan, maar dit is pas het begin. Wat wil je communiceren en hoe wil je dat visueel vertalen? Dat zijn vragen die je jezelf moet stellen voordat je aan de slag gaat. Of je nu de kernwaarden van je merk wilt benadrukken met een klassieke bedrijfsfilm, je een complex concept tot leven wilt brengen met animatie, of een nieuw product wilt introduceren met een pakkende commercial. Het bepalen van het type bedrijfsvideo dat je wilt, kan een echte uitdaging zijn. Daarom zetten wij de meest voorkomende bedrijfsfilm voorbeelden voor je op een rijtje.

Bedrijfsfilm voorbeeld #1: ‘Klassieke’ bedrijfsfilm

Het eerste voorbeeld van een bedrijfsfilm, vaak ook corporate video genoemd, is de klassieke bedrijfsfilm. Dit is het meest voorkomende type video om je bedrijf te laten zien. Het doel is om het bedrijf, de producten, de diensten of de bedrijfscultuur te presenteren aan een externe of interne doelgroep. De film bestaat uit heldere beelden, pakkende muziek en een scherpe voice-over.

Bedrijfsfilm voorbeeld #2: Merkverhaal

Een brandmovie, ook wel brandfilm of merkfilm genoemd, is een soort bedrijfsfilm specifiek gericht op het versterken van een sterk emotionele band tussen het bedrijf of merk en de kijker. In tegenstelling tot traditionele reclame, die zich richt op het product, richt een merkfilm zich op het communiceren van de merkwaarden, visie, missie en identiteit van het bedrijf.

Bedrijfsfilm voorbeeld #3: Commercial

Een bedrijfsfilm als commercial is een type bedrijfsfilm dat erop gericht is om je bedrijf, product of dienst te promoten op een aantrekkelijke en pakkende manier, vergelijkbaar met een traditionele tv-commercial.

Dit type film is vaak kort en bondig, met een duur tussen de 30 seconden en 2 minuten. Het doel is om snel de aandacht van de kijker te trekken, een boodschap over te brengen en de kijker ertoe te doen aanzetten om een bepaalde actie te ondernemen, zoals het aanschaffen van een product of het afnemen van een dienst.

Bedrijfsfilm voorbeeld #4: Animatie

Bedrijfsfilms in animatie stijl zijn video’s die geanimeerde beelden gebruiken om een verhaal of boodschap over te brengen. Dergelijke bedrijfsfilms zijn zeer effectief om complexe ideeën op een eenvoudige, duidelijke en boeiende manier over te brengen.

Het grootste voordeel van animatie is dat het ongekende creatieve vrijheid biedt, omdat het niet gebonden is aan de fysieke beperkingen van live-action video. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bedrijfsfilm voorbeeld #5: Testimonials

Er is niets krachtiger dan positieve feedback van tevreden klanten. Testimonials stellen klanten in staat om hun ervaringen en tevredenheid te delen, waardoor het vertrouwen in het bedrijf toeneemt en aantrekkelijk wordt voor potentiële nieuwe klanten.

Je wilt een bedrijfsfilm laten maken maar hoe nu verder?

Nu je hebt gezien wat de mogelijkheden zijn voor het maken van een bedrijfsfilm kunnen wij je helpen bij het realiseren ervan. Natuurlijk zijn er nog tal van manieren om de specifieke behoeftes van jouw bedrijf in videovorm te realiseren. Bij Your Productions helpen we je bij het realiseren van jouw ideeën. We gaan samen kijken hoe we video kunnen inzetten voor jouw bedrijf. Wij realiseren jouw bedrijfsfilm van concept tot eindproduct. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Richard Derks

Oprichter & filmmaker

Van jongs af aan was er al een grote interesse en passie voor film. Door de jaren heen heeft hij dit verder kunnen ontwikkelen. Met een creatieve kijk op elke situatie zorgt hij voor krachtige beelden in de films die we maken.

Mail Bel LinkedIn

Meer weten over bedrijfsfilms?
Richard Derks helpt je graag!
Richard Derks
Videospecialist